کود به هر نوع ماده معدنی، آلی و بیولوژیک گفته میشود. هربان یکی از کودهای مفید و موثر برای رشد محصولات کشاورزی است. کود ارگانیک انگور اصلاح کننده خاک و تقویتکننده گیاه میباشد. از کود ارگانیک برای بهسازی و اصلاح خاک، تغذیه کامل انواع درخت، زراعت، گل و گیاه و … استفاده می شود. در تهیه کود ارکانیک لاین از مواد معدنی و ارگانیک استفاده شده است. این کود در خارج از کشور تولید می شود و مشابهی ندارد. استفاده از این کود باعث ایجاد شادابی، اصلاح خاک، افزایش باردهی، تقویت ریشه گیاه، ایجاد طعم واقعی در محصول، طراوت و … میشود. این کود قابل استفاده برای تمامی گیاهان و درختان بخصوص درخت انگور میباشد.
کود ارگانیک لاین
کودها به منظور تولید مواد غذایی کافی برای تأمین نیاز جمعیت انسانهای روی کره زمین به محصولات اضافه می شوند. کودها مواد مغذی مانند پتاسیم ، فسفر و نیتروژن را برای محصولات فراهم می کنند که به گیاهان اجازه می دهد رشد سریعتر و تولید غذای بیشتری داشته باشند. به ویژه نیتروژن یک ماده مغذی ضروری برای رشد هر موجود زنده روی زمین است. نیتروژن در اطراف ماست و حدود ۷۸٪ هوای تنفسی ما را تشکیل می دهد. با این حال ، گیاهان و حیوانات نمی توانند از گاز نیتروژن موجود در هوا استفاده کنند. برای رشد ، گیاهان به ترکیبات نیتروژن از خاک نیاز دارند که می تواند به صورت طبیعی تولید شود یا از طریق کودها تأمین شود. با این حال ، استفاده بیش از حد از کود منجر به آزاد شدن گازهای مضر گلخانه ای در اتمسفر و آلودگی منابع آب ما می شود. پس بهتر است با مشورت متخصصان حوزه کشاورزی به خرید کود کشاورزی و استفاده از آن در زمین کشاورزی اقدام کنیم.
منظور از کود شیمیایی چیست؟ کود ماده یا موادی است که به خاک افزوده می شود و رشد گیاه را تقویت می کند. انواع کودهای مختلفی وجود دارد و اکثر آنها حاوی نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند. در حقیقت ، کودهای فروخته شده در فروشگاه ها نسبت N-P-K روی بسته بندی خود دارند. از کودها در سرتاسر دنیا برای سبز نگه داشتن چمن ها و تولید محصولات بیشتر در مزارع کشاورزی استفاده می شود. کودها را می توان به سه گروه تقسیم کرد: کودهای معدنی (فسفر و پتاس) از محیط استخراج می شوند و قبل از استفاده از آنها خرد یا شیمیایی می شوند. کودهای آلی (کود و کمپوست) از مدفوع حیوانات ، و مواد تجزیه شده گیاهی یا حیوانی ساخته می شوند.
کودهای صنعتی (فسفات آمونیوم ، اوره ، نیترات آمونیوم) توسط انسان و از طریق واکنش های شیمیایی به صورت صنعتی تولید می شوند در حالی که از کودهای آلی و معدنی به مدت طولانی برای افزایش عملکرد محصولات کشاورزی استفاده می شده است ، کودهای صنعتی پیشرفت نسبتاً جدیدی در حوزه کشاورزی داشتند و مورد استقبال کشاورزان واقع شدند. حتی در این صورت ، کودهای صنعتی امروزه بیشترین فروش را دارند.
ساخت کود ارگانیک خانگی
یکی از کارهای لذتبخشی که میشود در خانه انجام داد، نگهداری و پرورش گل و گیاه است. برای داشتن گیاهانی شاداب و سرحال توجه به نکات نگهداری اهمیت دارد. بخشی از پرورش گیاهان آپارتمانی و یا داشتن باغچهای پر از گیاهان سرحال، تغذیه مناسب گیاهان است. به جز آب و نورکافی، استفاده از تغذیه کافی (کود) برای گیاهان ضروری است. در کنار پرورش گل و گیاهان در خانه، میتوانید لذت ساخت کود خانگی را هم تجربه کنید.
استفاده از کود راهی برای تغذیه گیاهانی است که خاک غنی ندارند و یا بعد از مدتی مواد مغذی خاک شسته شده و نیاز به تغذیه پیدا میکنند. کود برای گیاهان در دو نوع: کود ارگانیک یا طبیعی و کود شیمیایی وجود دارد. کود طبیعی یا ارگانیک همانطور که از نامش پیداست ارگانیک بوده و مزیتهای بیشتری نسبت به کود شیمیایی دارد. کود شیمیایی سریعتر از کود طبیعی جذب گیاه میشود ولی اثرات منفی زیادی روی گیاهان و خاک دارد. کود طبیعی یا ارگانیک برای گیاهان و محیطزیست مفیدتر است ولی در مدتزمان طولانیتری جذب گیاه میشود.
شاید در نگاه اول پسماندهای مواد غذایی که در خانه تولید میشود را فقط یک زباله دردسرساز بدانید که باید هر شب در پلاستیک زباله بریزید و بیرون از خانه بگذارید. اما میتوانید نگاه خودتان را عوض کنید وقتی که بدانید میتوانید از قسمت بیشتر این پسماند کود تهیه کنید! بله قسمت زیادی از پسماندهای مواد غذایی که در خانه تولید میشود را میتوان به کود خانگی (کمپوست) تبدیل کرد تا برای گیاهان استفاده شود.
شاید فکر کنید که ساخت کود خانگی نیاز به فضای بزرگ دارد و یا لازم است حتما باغچه داشته باشید. باید بگویم که شما حتی میتوانید در بالکن خانه خود هم کود خانگی درست کنید. برای ساخت کود خانگی، میتوانید از یک گوشهی باغچه استفاده کنید و یا اگر در آپارتمان زندگی میکنید، سطل مخصوصی برای تولید کمپوست تهیه کنید و آن را در بالکن قرار دهید. ابتدا مواد پسماند که شامل؛ زبالههایی مانند پوست هندوانه، خربزه، هویج، چایهای کیسهای، هسته سیب، پوست موز، پوست تخم مرغ و هر چیز طبیعی دیگر را به قطعات کوچک تبدیل کنید. داخل سطلی که برای ساخت کود خانگی آماده کردهاید تعدادی شاخ و برگ در ته سطل قرار دهید تا جریان هوا برقرار شود و یک لایه خاک یا مواد قهوهای (شامل موادی مانند برگ خشک، نی و چوب خشک) بریزید (اگر میخواهید این کار را در باغچه انجام دهید، لایهی اول در باغچه وجود دارد). بعد یک لایه پسماند روی خاک بریزید و دوباره روی آن را با حدود ۱۵ سانتیمتر خاک بپوشانید. بهتر است سطلی که برای ساخت کود خانگی استفاده میکنید، در داشته باشد و روی در چند سوراخ برای ایجاد جریان هوا بگذارید.
هر چند روز یکبار به کمپوستتان سر بزنید و محتویات آن را به هم بزنید. وقتی میخواهید مواد جدیدی به ان اضافه کنید حتما لایه زیرین آن مواد قهوهای بریزید و مواد جدید را اضافه کنید و پس از چند روز دوباره آن را به هم بزنید و مخلوط کنید. فرآیند تولید یک کمپوست کاملا آماده حدود ۴ الی ۶ ماه طول میکشد. صبر داشته باشید و از کمپوستتان مراقبت کنید. نکته مهم این است که: ساکنان مناطق سردسیر باید سطل بازیافت خود را در معرض تابش نور خورشید قرار دهند تا موادشان زودتر تجزیه شود. اهالی مناطق گرمسیر و خشک هم نباید از کارکرد سایه غافل شوند؛ زیرا سرعت تبخیر آب موجود در مواد کاهش مییابد.